Spillemenn fra Fiskenes – Petter Norvoll og Johan Berg (søskenbarn)

I dag er det de to staselige spillemennene Petter Norvoll og Johan Berg fra Fiskenes som får fortelle om nylig oppdaterte bilder på historielagets bildearkiv. Petter og Johan spilte til dans over hele Andøya på 1920-tallet. Andre arkiver som er oppdaterte i denne omgang er Stave, Bleik, Andenes og Nordmela. I tillegg er følgende opprettet for første gang: Sandnes og Skarstein.

scan10073

3 kommentarer til “Spillemenn fra Fiskenes – Petter Norvoll og Johan Berg (søskenbarn)”

  1. Hei! Min far Petter Novoll fortalte at de ofte spilte uten annen betaling enn at de slapp å betale for maten som blei solgt på dansetilstellningen. Som regel syklet de til/fra stedene de skulle spille.Instrumentene hadde de plassert på bæreren. En gang de hadde syklet til Bjørnskinn for å spille,var været så dårlig da de skulle heim, at de måtte leie bil. Da gikk spillerlønna med til å betale bilturen.
    Fiolinen, som min far vant på Svalbard i 1919/20, har jeg. Den blir snart 100 år

  2. Hei Dag. Ja, det var nok andre tider. I dag kan vel spillemenn og damer trekke fra transportkostnader 🙂

    -Kolbjørn

Det er stengt for kommentarer.