Rolf S. Tandberg og Hilmar Nøis på Nordaustlandet 1928 – leting etter Nobile.

John-Eldar Pedersen fra Andenes har sendt inn nye bilder fra Hilmar Nøis og hans families liv på Svalbard. Det utvalgte bildet viser Rolf S. Tandberg og Hilmar Nøis på Nordaustlandet 1928, leting etter Umberto Nobile.

Rolf S. Tandberg og Hilmar Nøis på nordaustlandet 1928, leting etter Nobile.

Én kommentar til “Rolf S. Tandberg og Hilmar Nøis på Nordaustlandet 1928 – leting etter Nobile.”

  1. Hilmar Nøis og Rolf Tandberg var ute med hundesleden i 52 dager. Onkelen Martin Pettersen Nøis som fangstet sammen med Hilmar på Roosneset i Woodfjorden visste ikke om Nobiles havari, og trodde Hilmar hadde omkommet i snøstorm fordi han ikke hørte noe.(Hilmar skulle bare en snartur til LYB).
    Senere rodde Martin fra Woodfjorden til Isfjorden, det er nesten 500 km. med storhavet som nabo. Utenfor Amsterdamøya ble han tatt av drivisen og brukte ca 22 timer på å karre seg til lands igjen. Tøffe karer spør du meg !

Det er stengt for kommentarer.