3 kommentarer til “Åknes”

  1. Hei. Mitt navn er Anne Brit Waage. For 2 uker siden var jeg på ferie i Italia. Ved en tilfeldighet, ble jeg sittende ved et kafe-bord sammen med Pat og Bill Axness, et eldre par fra Nord Carolina. Bill sin oldefar hadde i sin tid emigrert til Amerika, mens han selv, faren og bestefaren var født i USA. Oldefar kom fra Åknes. De var veldig interessert i familien og om de hadde slektninger i Norge. Kan dere hjelpe? Jeg har mailadresse og tlf.nr.

  2. Hei Anne Brit
    Er på helgetur til Åknes, og vi ser gjennom gamle bilder fra Åknes. Ser innlegget ditt fra 2017. Kanskje min mamma Åsa kan hjelpe. Hun er 92 år,(bursdag i dag) og husker veldig godt.

  3. Hei, på denne siden er det bilde av et par fra Åknes som emigrer-te til Amerika rundt år 1900 (mine oldeforeldre Albert og Olufine). En hel del av deres søsken (oldefar var 6? og oldemor 9, alle bodde ikke på Åknes?) dro også. Albert ville hjem og da fulgte Olufine med. De øvrige ble igjen tror jeg?
    Albert og Olufine bodde til sammen 8 år i Tacoma, Washington. Albert hadde blant annet en bror som ble Japansk krigsfange og døde i 1943 (Wake Island, se årbok for Andøy 2020, artikkel skrevet av Geir Hagen, Borkenes). Kanskje kan dette være til hjelp?

Legg igjen en kommentar