Styre

3 kommentarer til “Styre”

 1. Hei

  Jeg er en norsk forfatter og historiker som arbeider med et prosjekt om fraflyttede gårder i Norge. Jeg skal skrive portretter (biografier) om spesielle gårder over hele Norge som ligger øde. Det kan være gårder med en interessant historie, som gjerne går langt tilbake i historien, som nå står tomme. . Gården kan ha blitt fraflyttet på 1800-tallet, eller ganske nylig. Det er en bonus hvis de siste som bodde på gården fremdels lever. Prosjektet skal sette fokus på små eller store «perler» i gårdslandskapet som nå av en eller annen grunn ikke er i bruk.

  Prosjektet er et samarbeid med den prisbelønte fotografen Pål Hermansson.

  Kjenner dere til noen gårder som kunne være interessante i et slikt prosjekt?

  Hilsen

  Øystein Morten

  http://www.spartacus.no/index.php?ID=Forfatter&ID2=342

  http://www.fotografi.no/arkiv/pal-hermansen-med-pris-i-wildlife-photographer-of-the-year

 2. Hei.

  Jeg har snakket med svigerfar, Øystein Dahle, som er sønnesønn av Ulrik Dahle. Han kan ikke huske å ha hørt når tid dette ble bygget. Skal sjekke med andre i slekta.

  -Kolbjørn Blix

 3. Vil gjøre dere oppmerksom på boka «Saksens hemmelighet» som lanseres på Bymuseet i Bodå tirsdag 4. september klokka 14:00. Det er ei bok om russerfangene som under okkupasjonen jobbet i fiskeindustrien i Nord-Norge, i Bodø og Hammerfest primært. Boka tar utgangspunkt i historien til Jurij Salnikov, som ble født på Langstranda i Bodø i slutten av 1944. Begge hans foreldre var tvangsarbeidere fra Sovjetunionen, og han har forsøkt å finne ut hvor han er født. Boka gir svaret.

Legg igjen en kommentar